Online Festival

Dag van de Stad

Klant

Rijksoverheid, Agenda Stad, VNG e.a.

Werk

Productie, livestream techniek, animatie

 

Tags

  • Online events
  • Animatie

Overview

De vierde editie van Dag van de stad vond voor het eerst als een online livestream festival plaats. Zo’n 800 thuiswerkende professionals, ambtenaren en andere stadmakers kwamen bij elkaar om te praten over stedelijke innovatie en veerkracht in crisistijd.

What

Online festival

In het Honig complex hebben we maar liefst 6 verschillende locaties omgebouwd tot complete livestream studio’s. Met twee talkshow settings, een TedX achtige jazzclub, verschillende presentatieruimtes en een green screen room werd het een heus online festivalterrein.

7 uur rijkelijk gevuld

Met o.a. 14 gastsprekers, 16 workshops, tal van andere presentaties en break-out sessies was het programma goed gevuld. Clean Pete zorgde voor muzikale intermezzo’s. Deelnemers konden zelf kiezen naar welk van de 6 streams ze keken, alsof ze op een festival waren. Met de hulp van moderators, online chat en poll functies kon er actief aan het programma worden deelgenomen.

Corona proof

Achter de schermen waren wij verantwoordelijk voor de audiovisuele productie en livestream techniek, hadden we de regie over alle studio’s en stuurden we onze 27 koppige crew en samenwerkende partners aan. En dat allemaal volgens het geldende corona protocol.

WRAP!

Afgaand op de reacties van de deelnemers is de eerste online editie van Dag van de Stad geslaagd!

  • “Wat ontzettend knap, mooi en goed gedaan – deze digitale #DagvandeStad”
  • “Van beperking een kracht gemaakt, complimenten @dagvandestad”
  • Spreekster Lotte Jensen: “By far het beste wat ik tot nu toe op digitaal vlak heb meegemaakt”
  • Spreekster Floor Milikowski: “Mooi hoe jullie er in deze online vorm toch een rijkelijk gevulde en geslaagde dag van hebben gemaakt”.