Blog - Archief

In 2022 zijn we (voorlopig) gestopt met bloggen.
Bekijk hieronder het archief van de belangrijkste blogs die we tot die tijd schreven.

Ben je benieuwd hoe we nu over deze onderwerpen denken?

Stuur ons een mailtje!

Welke gevolgen heeft de AVG voor filmmakers en opdrachtgevers? – 2018

Bijna dagelijks hebben we te maken met personen die we in beeld vangen. En omdat het portret in een film of op een foto ook een persoonsgegeven is, is ook hier de AVG van toepassing.
Voorheen werd het portretrecht uit de auteurswet gebruikt als iemand publicatie wilde voorkomen. In deze blog verkennen we wat dit betekent voor ons als filmmakers.

Lees verder  |  Privacy & Film – 2018

Doe-het-zelf-filmen & 10 tips om te filmen met je iPhone. – 2020

Een gefilmde boodschap naar oma, digitale vrijmibo’s en je yogales via zoom live mee doen. In de huidige situatie waarin we geïsoleerd leven en werken, gaat (live) video als vanzelf. Het is fijn om iemand te kunnen zien, mee te doen en samen te zijn. In deze blog leggen we je uit waar je op moet letten als je jezelf gaat filmen, en hoe je dit met een iPhone het beste kan doen.

Lees verder  |  DIY filmen – 2020

 

Voor-de-camera tips. – 2019


Zelf sta ik vele malen liever achter dan voor de camera. Ik begrijp dan ook goed dat het niet voor iedereen gemakkelijk voelt om een rol te vervullen in een video. Met deze tips uit de praktijk maak je het voor jezelf én de makers zo makkelijk en relaxed mogelijk om gefilmd te worden.

Lees verder  |  Cameratips – 2019