Podcast

De Spreekkamer

Klant

MSD

Werk

Concept, opname, vormgeving, compositie, montage, mixage

Tags

  • Content
  • Fotografie
  • Muziek
  • Podcast

Overview

In podcastreeks De Spreekkamer voert podcastmaker, schrijver, columnist en presentator Nynke de Jong je langs de mooiste, meest opvallende en ontroerende verhalen uit de zorg. Met telkens een andere gast bespreekt Nynke de ervaringen die hem of haar het meest zijn bijgebleven.

De Spreekkamer staat symbool voor een plek waar iedere zorgprofessional zich kan terugtrekken om belevenissen te delen met gelijkgestemden. Gelijk aan de praktijk is ook De Spreekkamer een plek om bij te praten, te relativeren en te lachen.

Nynke en haar gasten zorgen voor boeiende gesprekken met een nuchtere sfeer die herkenbaar is voor iedereen die in een ziekenhuis werkt.

What

In de eerste aflevering is het thema ‘de rookvrije samenleving’. Nynke spreekt met Wanda de Kanter over haar carrière als longarts, haar gevecht tegen de tabaksindustrie en over die ene patiënt.

Aflevering twee gaat over ‘prehabilitatie’, oftwel het belang van fit een operatie of behandeling in gaan. Nynke spreekt met dr. Gerrit Slooter over zijn ervaringen als maag-darm-leverarts en zijn inzet om prehabilitatie nationaal en internationaal op de kaart te krijgen.

In de derde aflevering praat Nynke met longarts Sander de Hosson over palliatieve zorg, een onderwerp waar hij zich al jaren sterk voor maakt.

Meer beluisteren of benieuwd naar de andere afleveringen? Luister De Spreekkamer hier op Spotify.