Kookshows

Moving Diabetes!

Klant

MSD Nederland – in samenwerking met Happy & Healthy

Werk

Regie, productie, camera, visagie, styling, montage, vormgeving, colorgrading, sound

Tags

  • Content
  • E-learning

Overview

Na je diagnose diabetes type 2 zul je je levensstijl moeten aanpassen, je kan er niet omheen. Naast beweging is je dieet van groot belang.

Belgische chef kok Sofie Dumont en Nederlandse diëtiste Mary Stottelaar bundelen hun krachten en hebben samen gerechtjes gemaakt voor ontbijt, lunch en als tussendoortje. Kookshows voor artsen van diabetes type 2 patiënten én hun familie.

What

De kookshows zijn onderdeel van een uitgebreid project omtrent diabetes type 2, waarvoor we in samenwerking met Happy & Healthy voor MSD Nederland verschillende films hebben gemaakt. 

Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2 en daar komen elke week circa 1200 nieuwe patiënten bij. Een groot deel van deze patiënten heeft complicaties die een levens veranderende impact hebben. Voor hen, maar ook voor hun families. De forse stijging van patiënten is een zorgelijk gegeven. MSD Nederland heeft daarom een plek gecreëerd om kennis te delen en interactie aan te gaan. Een digitaal platform, gebruikt door zorgprofessionals uit Nederland en België.

Vanuit verschillende invalshoeken wordt het thema belicht. De arts wordt geïnformeerd op het gebied van medicatie en behandelmethodieken, dieet en levensstijl én de laatste medische- en technische ontwikkelingen.