Virtueel congres

Moving Diabetes!

Klant

Happy & Healthy

Werk

Concept, locatie, productie, camera, montage, colorgrading, animatie, sound

Tags

  • E-learning
  • Lecture

Overview

Lucien Engelen is zorginnovatie strateeg en werkt op het snijvlak van innovatie en strategie en adviseert besturen, overheden, bedrijven en professionals. Zijn advies richt zich op het initiëren van verandering en de duiding van wat daarvoor nodig is.

What

Deze presentatie is onderdeel van een uitgebreid project omtrent diabetes type 2, waarvoor we in samenwerking met Happy & Healthy voor MSD Nederland verschillende films hebben gemaakt.

Ruim 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes type 2 en daar komen elke week circa 1200 nieuwe patiënten bij. Een groot deel van deze patiënten heeft complicaties die een levens veranderende impact hebben. Voor hen, maar ook voor hun families. De forse stijging van patiënten is een zorgelijk gegeven. MSD Nederland heeft daarom een plek gecreëerd om kennis te delen en interactie aan te gaan. Een digitaal platform, gebruikt door zorgprofessionals uit Nederland en België.

Vanuit verschillende invalshoeken wordt het thema belicht. De arts wordt geïnformeerd op het gebied van medicatie en behandelmethodieken, dieet en levensstijl én de laatste medische- en technische ontwikkelingen.